Bevallom, nem vagyok túl aktív mostanában festegetős téren, ezért nem is írtam posztot a blogra. Kint hideg van, bent kicsi a helyem, így a festésre váró projektek sajna várnak tavaszig! Ma szabadnap van és vágytam már valami finomságra. Várom a tavaszt, a napsütést, a zöldet! Addig egy picurka barackos boldogságot hoztam Nektek:
Sárgabarackos clafoutis
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgabarack (szilvával is nagyon finom, de bármilyen más gyümölcs is lehet)
- 7 dkg margarin (plusz a forma kikenéshez)
- 7 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 2,5 dl tej
- kevés fahéj
A feldarabolt barackot szórjuk egy kivajazott kerámiatálba. A margarint olvasszuk fel, majd keverjük el a liszttel, a cukorral, a tojásokkal, a tejjel és a fahéjjal. Dolgozzuk simára. Öntsük a palacsintatészta sűrűségű keveréket a barackra és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 45-50 percig. Hidegen és melegen is nagyon finom, de melegen könnyen szétesik!
Szeretettel,
estrelle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: