Estrelle Design

A ronda barna komód esete

A múlt hétvégén kalandos, egész napos utazásunk során tettem szert erre a barna fiókos csodára. Szerintem borzasztó állapotban volt, vastag, több rétegű, egyenetlen festék fedte szegénykét, de én láttam benne a lehetőséget! Nekem nagyon tetszik a végeredmény, remélem másnak is fog! De ne szaladjunk ennyire előre, itt nincs vége a posztnak!

 

Sajna csak ez az előtte fotóm van, a fiókok is ilyen csudiszép barnák voltak.

Sajna csak ez az előtte fotóm van, a fiókok is ilyen csudiszép barnák voltak.

 

Nem tudom megmondani hány réteg festék volt rajta, de barna, kék, vöröses valami és még egy iszonyatosan ragacsos zöld trutyi (alapozó féle lehetett)….. na jó mégis tudom, kb 4 féle szín… A fiókoknak hőlégfúvóval és spaklival estem neki, tűző napsütésben igazi mulatság volt! Nagyjából szépen lejött a sok réteg elsőre, egyedül az alapozó félével nem voltunk barátságban, annak neki kellett mennem még egyszer. A keretet meghagytam a páromnak, mert nagy falat lett volna nekem, csiszolóval is volt pár óra munka.

 

DSC_0451

 

Jogos lehet a kérdés, hogy ha bármit befed az Annie Sloan féle festék, akkor minek csiszolgatni meg hőlégfúvóval játszadozni??? Szuper festék tényleg, nagyon szeretem, de az ilyen bútoroknál, ahol sok-sok réteg festék van, ráadásul helyenként megfolyt és huplis, egyenetlen a felület, ott esztétikailag is kell a csiszolás! A natúr fa szépen issza a festéket és nem tagadom, 1 réteg ment rá a fiókokat kivéve!

 

DSC_0450

Színpróba, száradnak a kicsikék.

 

A fiókok oldalait nem akartam festeni, nehogy szoruljanak, így azokat ecetes lével kentem be, amibe szögeket áztattam 1 hétig. Szürkés, “öreg” hatása lett, de erről készül majd egy külön poszt!

 

DSC_0452

Csendélet

 

Eredetileg olyan fogantyúkat szerettem volna rá, amilyeneket a zöld szekrénykéimre raktam, de sajna csak pár db volt az üzletben, így kompromisszumot kellett kötnöm. Végül beláttam, hogy ezek sokkal, de sokkal inkább passzolnak.

 

DSC_0460

 

A fiókokra 2 réteg festék ment. A vázra 1 réteg, amit utána száraz ecset technikával “díszítettem”. Nagyon tetszik ez a technika, igazi csiszolt hatást kelt és nagyon egyszerű. Végül az egész sima waxot kapott!

 

DSC_0458

DSC_0461

DSC_0464

Ha tetszett, köszönöm ha megosztod másokkal!

Megtalálsz a facebook-on is: Estrelle Design

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!