Estrelle Design

Annie Sloan otthon

Ahogy azt legutóbb írtam, egyenesen beleszerettem az Annie Sloan festékekbe (na persze csak Ő után)! Nagyon jól éreztem magam Az Asztalom műhelyében Erikánál (képek: itt) és alig vártam, hogy szabadnapos legyek és nekiállhassak a legújabb szerzeményemnek. Ezt az asztalkát nem titok a vaterán lőttem nem olyan rég, és már akkor tudtam, hogy nálunk nem fog elférni 40 nm-re nincs túl sok lehetőségem, de bízom benne, hogy valaki beleszeret majd! A kép csalóka, bár az eladó leírta a méreteit persze pont azt figyeltem én valóságban nem is olyan kicsi.

 

DSC_0134

 

Szerencsém volt, mert szerkezetileg teljesen ép darab, nem kellett tapaszolni sehol, szúmentes, tényleg nem volt vele semmi dolgom (sok ilyet még!) Na jó, kicsit letisztogattam…

Festeni elég volt két rétegben, bár mire a csavart lábait lekentem…………… és persze a földön hasalva, mert nem volt semmim, amire rátegyem (szegény ember vízzel főz)…………. szóval örültem, hogy csak négy lába van na! Az eredeti tervem az volt, hogy az egész sötétre lesz vakszolva, de a párom lebeszélt, aztán én is magamat… így csak az asztal lapja kapott teljes sötét réteget.

Na és mit ér egy kis díszítés nélkül? Semmit! A szombati workshopon örültem, mint egy óvodás, hogy sikerült stencileznem és megjegyeztem magamnak a tuti ecsetet is! (Stampéria) Hétfőn őrült módján rohantam a kézműves boltba, hogy beszerezzem a tutit, de csak “sima” ecset volt, úgy gondoltam jó lesz az is. Aha…… na persze!

Az történt ugyanis, hogy vagy én vagyok a béna (de miért lennék?) vagy ez az ecset sokkal keményebb, mint a Stampériás ecsetek. Kínlódtam, szenvedtem, mert egyszerűen nem akarta azt, amit én! Míg szombaton fél óra alatt sikerült körbe stencilezni egy asztalt, most vagy 20 percig molyoltam egyetlen mintával….. Végül a mintát is átkentem sötétre, hogy ne legyen annyira feltűnő.

 

DSC_0168

DSC_0167

Gyönyörűség

 

A sarkokat helyenként a festés előtt lekentem viasszal, mert azt akartam, hogy csiszoláskor “foltokban” tűnjön elő az eredeti szín (ezt is Erikától tanultam). A díszítést, éleket, sarkokat csiszoltam, majd az egészet lekentem világos vaksszal. Végül sötét vaksszal díszítettem.

 

DSC_0154

DSC_0162

A sarkánál jól látszik a viaszolt rész

 

Szín: Old violet + Pure white, stencil: Stampéria

Méretei: m. 55 cm / sz. 40 cm / h. 75 cm

Ha tetszett, köszönöm, ha megmutatod másnak is!

Szeretettel, Estrelle

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!